Investeerder D.E. Kat brengt bod uit op Docdata

Investeerder en grootaandeelhouder D.E. Kat uit Bergen heeft een bod uitgebracht op de lege beurshuls Docdata. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Kat biedt 0,85 euro per aandeel in contanten, cum dividend. Dat geeft het totale aandelenkapitaal een waarde van een kleine 6 miljoen euro. De prijs zal worden aangepast naar 0,35 euro per aandeel, na uitbetaling op 19 mei van de aangekondigde voorwaardelijke uitkering van 0,50 per aandeel aan dividend, als de aandeelhouders deze uitkering tijdens de vergadering op 11 mei goedkeuren. Het aandeel Docdata sloot donderdag op 0,87 euro.

De raad van commissarissen en de directie van Docdata steunen het bod en bevelen het aan. Kat heeft van Loca Holding een belang van 26,7 procent in Docdata verkregen, en is van plan na gestanddoening van het bod de strategie van Docdata te richten ‘op het verwerven van ondernemingen’. Van Docdata resteert op dit moment alleen de beursnotering, na de verkoop van de activiteiten eind vorig jaar. De e-commercetak werd verkocht aan Ingram Micro, terwijl onderdeel IAI Industrial Systems werd overgedaan aan Assa Abloy.

Kat streeft ernaar het voorgenomen bod in juni formeel uit te brengen. De publicatie van het biedingsbericht en de aanvang van de aanmeldingstermijn zullen naar verwachting in de loop van diezelfde maand plaatsvinden. Kat beschikt, zo valt op te maken uit een persverklaring, over voldoende middelen om aan zijn verplichtingen te voldoen. Kat doet het bod gestand als ten minste 60 procent van de stukken is aangemeld.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen