Hein Schumacher nieuwe CFO van FrieslandCampina

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:14
Vanaf 1 januari 2015 zal Hein Schumacher het stokje overnemen van Kees Gielen als CFO. Gielen is benoemd tot chief operating officer business development bij de zuivelgigant.
Hein Schumacher 
Hein Schumacher treedt op 1 september 2014 in dienst bij FrieslandCampina en wordt per 1 januari 2015 benoemd in de executive board in de functie van chief financial officer. Schumacher heeft elf jaar gewerkt bij HJ Heinz. In zijn laatste functie was hij Executive Vice-President & Zone President Heinz Asia Pacific en lid van de executive board van HJ Heinz. Daarvoor bekleedde hij verschillende senior management posities zowel financieel als commercieel in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China. Voor zijn periode bij Heinz werkte hij bij Ahold en Unilever.
Kees Gielen 
Kees Gielen was sinds de fusie met Friesland Foods in 2009 actief als CFO voor het bedrijf. Hij stroomt nu door in de nieuwe functie van chief operating officer business development in de executive board verantwoordelijk voor uitbouw van de activiteiten in met name Azië en Afrika. De afdeling Mergers & Acquisitions gaat aan hem rapporteren.
 
 
 
Kees Gielen, CFO FrieslandCampina
 
Eerder dit jaar keek Gielen in een interview met CFO.nl terug op wat er in het vijfjarig bestaan van FrieslandCampina allemaal is bereikt en toonde hij zich een tevreden man. Hij zei toen: “Er zijn veel zaken gecentraliseerd zoals belastingen, procurement en ICT. We hebben functionaliteit en specialisatie bij elkaar gebracht. Het bedrijf is op allerlei onderdelen aan het versnellen en doet dat op basis van onze route2020-strategie. Mensen in het bedrijf weten waar we naar toe willen en staan er ook achter. De komende vijf jaar gaan we in lijn met de strategie de tweede fase van de transformatie in. “Ook de leden-melkveehouders hebben reden om tevreden te zijn. “De melkprijzen zijn goed en de prestatietoeslag ontwikkelt zich ver boven de verwachting van vijf jaar geleden. Ik heb toen ooit gezegd dat het mogelijk zou zijn om op dit niveau terecht te komen. Men kon zich toen niet voorstellen dat het zo snel zou gaan.”  
Gerelateerde artikelen