Goedkeuring voor overname FNG Group

R&S Retail Group heeft van de Belgische toezichthouder akkoord gekregen voor de overname van de resterende aandelen FNG Group. Dat werd dinsdag gemeld bij de lancering van het overnamebod. Het moederbedrijf van Miss Etam kondigde in maart al aan een deel van het Belgische modeconcern te kopen.

Het bedrijf uit Zoetermeer biedt nieuwe eigen aandelen voor het belang in FNG. Eerder ging het ook al om een aandelenruil. Voor elk aandeel van FNG worden 17,2 nieuwe aandelen geboden. Voor elke warrant van FNG worden 8,6 nieuwe aandelen geboden. Het bestuur van FNG schaarde zich eerder unaniem achter de deal.

De initiële aanvaardingsperiode loopt in eerste instantie van 27 juli tot en met 19 augustus. De resultaten worden uiterlijk op 26 augustus bekendgemaakt.

R&S nam begin dit jaar het failliete Miss Etam over en ging eind vorig jaar naar de beurs. Daarbij kondigde het aan de omzet te willen laten groeien, onder meer door overnames. FNG is eigenaar van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps. Gezamenlijk hebben R&S en FNG een jaaromzet van ongeveer 350 miljoen euro en ruim 2500 medewerkers.

(AFN)

Gerelateerde artikelen