Dico rondt overname R&S Retail Group af

Dico International heeft de overname van R&S Retail Group afgerond. Dat maakte investeerder Value8, de grootaandeelhouder van Dico, woensdag bekend. De beursnotering van Dico, dat al geruime tijd geen activiteiten meer heeft, wordt gebruikt om R&S, het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, naar de beurs te brengen.

Op 29 december gingen de aandeelhouders van Dico al akkoord met de voorgenomen beursgang. Ook werd toen ingestemd met onder meer de uitgifte van aandelen en de benoemingen van een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

R&S moet in 2020 goed zijn voor een omzet van 120 miljoen euro met een ebitda-niveau van 5 procent. Voor de middellange termijn (twee tot vier jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een ebitda-marge van minimaal 5 procent.

Het bedrijf ziet in een turbulente markt met veranderend consumentengedrag, de verdere verschuiving naar online en de vertraagde reactie van bestaande spelers in de retailmarkt een ‘goede voedingsbodem’ om te kunnen groeien. ‘Recente deconfitures laten zien dat sommige retailketens niet of niet snel genoeg in staat zijn om zich aan de veranderende markt aan te passen.’

R&S wil als consolidator optreden en gerichte overnames doen. De beursgang helpt om het daarvoor benodigde kapitaal aan te trekken. De datum waarop de naam van beursfonds Dico wordt gewijzigd in R&S Retail Group wordt op een later moment bekendgemaakt.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen