De Heus versterkt positie in Vietnam met grote overname

De Heus Vietnam heeft de overeenkomst getekend voor de volledige overname van de diervoederactiviteiten van het Vietnamese bedrijf Masan.

Deze overname komt voort uit de strategische samenwerking die beide bedrijven op 14 september jongstleden zijn aangegaan. De acquisitie heeft betrekking op 13 diervoederfabrieken en 1 premix fabriek met een gezamenlijke productiecapaciteit van circa 4 miljoen ton. Met deze acquisitie versterkt De Heus haar positie in Vietnam, de grootste diervoedermarkt in Zuidoost Azië. 

Een veelbelovende toekomst gloort voor de combinatie van De Heus en de diervoederactiviteiten van Masan. De samenvoeging van beide bedrijven wordt het grootste diervoederbedrijf op de onafhankelijke Vietnamese diervoedermarkt. De combinatie brengt de rijke geschiedenis, kennis en ervaring van beide organisaties samen: De Heus brengt meer dan 100 jaar ervaring op het vlak van diervoeding & veehouderij in, terwijl Masan als een pionier binnen diervoeding wordt gezien en zeer sterke en succesvolle merkposities heeft opgebouwd. 

Gabor Fluit, CEO van De Heus Asia: “Wij zijn bijzonder verheugd met deze acquisitie. Het markeert voor ons een nieuwe mijlpaal. Wij heten onze collega’s van Masan van harte welkom binnen onze mooie en sterke De Heus organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat door de bundeling van krachten wij nog meer waarde gaan toevoegen voor onze klanten en andere ketenpartners. Samen met onze klanten, dealers, medewerkers en strategische partners kijken wij met rotsvast vertrouwen uit naar een gezamenlijke mooie toekomst.” 

Gerelateerde artikelen