Bod van 1,6 miljard voor zakenblad Euromoney

Steeds meer investeerders zijn in Engeland op zoek naar koopjes.

De twee private equity-bedrijven Astorg en Epiris willen de beursgenoteerde uitgever Euromoney Institutional Investor overnemen voor 1,6 miljard pond. Dit is de eigenaar van het vermaarde zakenblad Euromoney. De partijen zijn met elkaar in gesprek gegaan. 

Of het daadwerkelijk tot een bod zal komen is nog niet zeker, verklaarde Euromoney. De twee potentiële kopers hadden vanmorgen nog niet gereageerd op de berichtgeving. 

Euromoney is hersteld van de gevolgen van de coronacrisis, vooral dankzij de sterke vraag naar data. Het bedrijf was van plan om de nodige overnames te doen. Volgens financieel directeur van Euromoney beschikt het bedrijf over de nodige vuurkracht voor deals.

Het bedrijf maakte in 2021 een winst vóór belastingen van 61,4 miljoen pond, tegenover 54,3 miljoen pond in 2020. Volgens het laatste jaarverslag kwam 70 procent van de inkomsten uit abonnementen en 18 procent uit evenementen en de rest uit andere activiteiten.

Private equity-groepen kijken in toenemende mate naar de Britse aandelenmarkt voor koopjes. Volgens de Britse overnameregels hebben Astorg en Epiris tot 18 juli de tijd om een ​​definitief bod uit te brengen.

Gerelateerde artikelen