Analist Kempen & Co deelde geheime informatie Arcadis met klanten

Een analist van Kempen & Co heeft geheime informatie over het beursgenoteerde ingenieursbedrijf Arcadis gebruikt voor andere klanten. Dat blijkt uit een intern onderzoek van de zakenbank. De analist is op non-actief gesteld. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een bron die kennis heeft van het onderzoek.
Begin 2014 had Arcadis onbedoeld een eerste versie van de jaarcijfers van het bedrijf gedeeld met een groep analisten. Het bedrijf vroeg de analisten niets met de cijfers te doen, maar Teun Teeuwisse van Kempen & Co heeft daar geen gehoor aan gegeven. Hij zou de informatie hebben gebruikt in contact met klanten.
Teeuwisse wordt door het FD een ster genoemd in zijn vakgebied. Als werknemer bij ABN AMRO kwam als een van de eerste achter de problemen bij installatiebedrijf Imtech. In november 2013 ging hij aan de slag bij Kempen.
Het zijn onrustige tijden bij de zakenbank. Eerder maakte Van Lanschot, het moederbedrijf van Kempen, bekend dat CEO John Hak en CFO Michel van de Coevering bij de zakenbank vertrekken
 
Gerelateerde artikelen