Standard Investment koopt Micro Machining Group

Aalberts Industries heeft zijn onderdeel Micro Machining Group verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment en het eigen management.

Micro Machining Group (MMG) bestaat uit de bedrijven Technology Twente (Hengelo) en Germefa (Alkmaar). Op de twee locaties werken ongeveer 90 mensen. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in de productie van hoge-precisie onderdelen voor binnen- en buitenlandse cliënten uit verschillende sectoren, waaronder medisch, optisch, ruimte- en luchtvaart, automotive, defensie en semiconductor.

Het aan de AEX-genoteerde Aalberts Industries verkoopt Micro Machining Group omdat deze activiteiten niet meer behoren tot de kernstrategie van de multinational. Hierdoor dreigde er op termijn onvoldoende investerings- en uitbreidingsmogelijkheden voor MMG, dat meer dan twintig jaar onderdeel was van Aalberts Industries. Er is bij zowel Technology Twente en Germefa sprake van een gezonde en winstgevende bedrijfsvoering, laat nieuwe eigenaar Standard Investment weten. 

Meer overnames
“Wij verwachten dat MMG op korte termijn zal profiteren van ons netwerk en de expertise en ervaring van onze mensen," zegt  Cartoef van Panhuys, investment director Standard Investment. "Wij zullen ons concentreren op de verbetering van bedrijfsprocessen, nog stringentere kwaliteitscontrole en de optimalisatie van de marges. De fijnmechanicasector is daarbij zeer versnipperd en wij verwachten in de toekomst overnames te doen van bedrijven met aanpalende activiteiten.”

 

Gerelateerde artikelen